Java'da Kontrol Yapıları-2

  
Switch yapısı

  Switch yapısı aslında if-else yapısının bir alternatifidir.Burada yine bir koşul var ama bu sefer belli bir aralığı kontrol etmekten ziyade sadece değeri kontrol eder.Örneğin günlerden pazartesi ise şunu yap çarşamba ise bunu yap diyebiliriz.Ama bunu if-else yapısında yapmak isteseydik uzun uzun uğraşmamız gerekecekti.





  burada ilk önce bir değişken tanımladık daha sonra case ile bunları karşılaştırdık eğer switch içerisindeki değer ile case’deki değer eşleşirse bu bloğa girilir.burada break ifadesi de kullandık çünkü break ifadesi diğer bloğa girilmesini engeller.İsterseniz bunu bir örnekle açıklayalım.







 burada gördüğünüz gibi break ifadesi kullanmadım ve switch içerisindeki değer case’deki eğerle eşleştiği zaman bu bloğa girdi ama arada break ifadesi olmadığı için bu bloktan sonra diğer bloklara da girdi.

 Burada şuna da değinmem gerekiyor örneğin bir önceki örnekte pazartesi bir şey yapılmasını istedik ama biz pazartesi veya çarşamba günü bunu yapılmasını isteyebilirdik.İsterseniz hemen bir örnekle gösterelim.




burada gördüğünüz gibi günün hafta içi mi yoksa hafta sonu mu olduğunu öğrendik.


Bu yazımda da switch yapılarını anlattım umarım yardımcı olmuşumdur eğer anlamadığınız bir yer,hakkında yazı yazmamı istediğiniz bir konu veya bir öneriniz varsa yorum atabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eclipse Tema Değiştirme

Java'da Döngüler

Java'da Tip Dönüşümleri(Type Casting)